השיטה הייחודית שפיתחנו, המשלבת בין דיאטה קטוגנית, תזונה דלת פחמימות וצום לסירוגין, מתמקדת בהורדת רמות האינסולין בגוף ומסייעת להגיע לאיזון ולבריאות מטבולית מיטבית.
אנחנו במרכז גלאנט מציעים לכם תוכנית מקיפה בשם ״תוכנית איזון״, אשר תספק לכם את כל התמיכה הדרושה על מנת לעשות שינוי משמעותי בבריאותכם.
למידע נוסף על התוכנית
אינסולין הוא הורמון אגירה וגדילה, המופרש מהלבלב לאחר אכילה כדי לסייע לגלוקוז להתאחסן בתאי הגוף. במצב נורמלי, אינסולין עולה ויורד בין ארוחות. במצב של טרום סוכרת וסוכרת סוג 2, רמות האינסולין גבוהות מהנורמה ונותרות גבוהות גם בין ארוחות.
ב- 1988 הראה ד״ר ג׳רלד רייבן מאוניברסיטת סטנפורד כי רמות אינסולין גבוהות גורמות ליתר לחץ דם, טריגליצרידים גבוהים, כולסטרול HDL נמוך, השמנה בטנית וסוכר גבוה בדם, ושיחד הם יוצרים תסמונת מטבולית - גורם הסיכון הגדול ביותר למחלות לב ושבץ מוחי.
אינסולין מעודד תחושת רעב וכאשר רמות האינסולין בגוף גבוהות - אנחנו נשארים רעבים כל הזמן. כך נוצר מעגל אינסופי של רעב, אכילה והשמנה, אותו צריך לשבור.
הדרך היעילה ביותר לגרום לגוף לייצר כמה שפחות אינסולין ולפרק את מאגרי השומן היא באמצעות תזונה. כאשר אנחנו אוכלים פחמימות, הגוף מפריש רמות אינסולין גבוהות לאחסון הגלוקוז בתאים. כשאוכלים חלבון, נדרשת הפרשה מסוימת של אינסולין. לעומת זאת, כשאוכלים שומן, כמעט לא נדרשת הפרשה של אינסולין.
כאשר הגוף מייצר פחות אינסולין, הרגישות שלנו לאינסולין עולה ואנחנו מתחילים להיות בריאים יותר.